Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Zus&Zo Quarterly, de eerste editie

Hoi!

Jullie hebben lang niks van ons gehoord, omdat we de afgelopen tijd dicht zijn geweest en er geen evenementen waren om aan mee te doen. Zoals eerder in de nieuwsbrief stond, heeft corona nogal een impact gehad op ons leven hier. Zoals het er nu voor staat zal 2021 niet anders worden. Wat we wel gedaan hebben is onze eigen Wonderbags gemaakt (met kapok in plaats van niet-recycleerbaar plastic).

Foto van 7 zelfgemaaktw wonderbags, 4 in een oranje madeliefjesmotief, 2 gele met grafische koalaprint en 1 mint-kleurige metveelkleurige polkadots.

We hebben veel zuurkool gemaakt, eindeloos recepten getest, chocolade-tempereer-skills geperfectioneerd en andere mensen geholpen met hun zuurdesem-corona-hobby. Er was ook een vrij grote hoeveelheid kaas, voor eigen gebruik. We hebben ook wat cakes gebakken voor mensen die het konden gebruiken, via via een bekende bij het UMC, zulke dingen.

Foto van een zuurdesemstarter in pot, genaamd Jackson. Op de achtergrond kookboeken en een opschrijfboekje.

Het weggeven van taart is voornamelijk omdat onze voorraad ingemaakte appels en peren in het komende jaar een x op moet, en dat gaat hem niet worden nu we dicht zijn voor de verkoop. We hebben ook een BERG kleine gebaksdoosjes over. Daarom hebben we vanaf 11 januari de volgende deal (en stuur hem vooral naar iedereen die je kent, deel hem op je sociale media die wij allemaal niet hebben, etc): €5 voor 2 kleine appel- of perencakes (15×15 cm). 1 om weg te geven en 1 om zelf te houden? Laat het ook weten als je een initiatief of persoon die krap zit wil nomineren, want wij zien vooral graag dat de appels en peren goed terecht komen. De rijkdom die we hebben (bergen ingemaakt fruit) delen we graag in moeilijke tijden. Oja, die €5 is genoeg om het meel en andere niet-fruit-ingrediëntenkosten te dekken, en een klein beetje meer. Zo kunnen we voor iedere €10 euro die we verkopen ook 2 kleine cakes weggeven aan iemand die krap zit. Dat doen we nu ook al, maar de hoeveelheid meel die we zelf aan het kopen waren om door te geven werd een beetje absurd.

Foto van twee zuurdesembroden in zwarte pullman-bus-blikken.

Tot zover onze afgelopen lockdowns. Verwacht voortaan iedere 3 maanden op de 15e een nieuwsbrief. Sinds februari van dit jaar werk ik hard aan een tweetalig online receptenplatform (met hulplijn, zo van “waarom is mijn vegan cake/zuurdesembrood/cashewkaas een absoluut drama en hoe kan ik hem nog redden”). Dat begon heel voorspoedig, toen kwam corona en kreeg het opvangen van het werk van de 6 missende medewerkers voorrang, en nu gaat het weer even heel voorspoedig. Dus geen beloftes of mogelijke data, wel de mededeling dat de vaart er hier de afgelopen weken goed in zat.

Alvast fijne feestdagen en tot over 3 maanden!

Aster

Foto van een hand die een perfect getempereerde ronde glanzende chocoladereep vasthoudt met een klein wit driehoekje door contact met vocht.