Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Zomerstop in quarantaine

Hey!

Jullie hebben de afgelopen tijd nog minder updates dan normaal van ons gehad, omdat het even aanpoten was om met 2 in plaats van 8 mensen fysiek met Anemoon te werken. Het blijft heel gek om geen bestellingen meer te doen, maar ook 4 maanden later gaat dagbesteding voor Anemoon nog gewoon door. We zijn en blijven extra voorzichtig/geïsoleerd in verband met haar gezondheid, maar we zijn nog altijd heel dankbaar dat Anemoon in tegenstelling tot zo veel anderen niet geïnstitutionaliseerd is, en dus gewoon contact heeft met haar huisgenoten en familie. Dat is voor ons namelijk ook heel fijn.

Foto van 1 bakvorm met ongerezen cinnamon buns, en 1 gebakken portie cinnamon buns.
Nieuw recept voor verrijkte broodjes, in dit geval cinnamon buns.

Achter de schermen werken we nu een paar weken aan een revamp (en dat mag ook wel na alweer 5 jaar Zus&Zo). Marienel werkt aan een plan om de IRL activiteiten een andere vorm te geven, waarbij we meer focussen op een verschil maken met de ingemaakt voorraad en nog in te maken overschotten. Ik werk aan een online receptencursus met een soortgelijk doel. Daarover in september meer. En dan ook een gerevampte site met aangepaste informatie!

Twee foto's van dumplings met groen deeg (met prei-poeder), waarvan 1 deel traditioneel is gevormd, en 1 deel als een dinosaurus met een oogje van zwarte sesam.
Dumplings met groen deeg (door gedroogde prei). We hebben geoefend met vouwen, en met het maken van kindvriendelijke dinosaurus-dumplings.

Dit is onze laatste update voor de vakantie. Vanmiddag hebben we een (online) pizza party met het hele bedrijf. Daarna kruip ik 4 weken achter de naaimachine terwijl Marienel een Engels cursus volgt ter voorbereiding van het nieuwe studiejaar. Anemoon krijgt, zoals altijd in het weekend en in de vakantie, elke dag ontbijt op bed en we gaan wat in en om het huis klussen. En dan eind augustus gaan we weer hard aan de slag om in september fris van start te kunnen. We hopen dat mensen verstandig blijven, zodat we in september veilig kunnen beginnen met koken. Want zoals de situatie vorige week was kon dat, maar het lijkt weer snel de verkeerde kant op te gaan en dat is nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen. Het zou fijn zijn als Anemoon weer wat collega’s kon zien en wij daardoor wat meer ondersteuning zouden hebben, maar het hangt nogal af van hoe veel mensen op vakantie ‘moeten’ of dat er ook in gaat zitten.

Groetjes van Zus&Zo,
Aster

Foto van het begin van een daslookbloem en kimchi (met nori in plaats van gedroogde vis) voor het mixen.
Het begin van een daslookbloem en nog niet gemixte kimchi (met nori in plaats van gedroogde vis).