Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Update Survey & Experimenten

Het gaat hier lekker in de Zus&Zo keuken! Naar aanleiding van de vragenlijst zijn we wat nieuwe recepten gaan ontwikkelen, met name burgers. Ze zijn nog veel lekkerder dan de foto’s doen vermoeden!

Foto van een spinazie-pijnboompitten-burger en een bieten-boekweit-burger.

Onze nieuwste creatie is de koekjespot om zelf thuis te bakken. We zagen die bij de Hema en vonden dat dat toch ook zonder alle melkpoeder en industriële zooi moest kunnen. Niet alleen kan dat, de proefversie doet vermoeden dat iedereen er koekjes mee kan bakken. Ze zijn een enorme hit bij het testpubliek en heel lekker, al zeggen we het zelf. Verwacht de koekjespotten dus ook snel in de webshop en op de markt!

Een afbeelding van een hand die pasta rolt op een gnocchi bord.

Het kaas-experiment is ondertussen nog steeds in volle gang. Het heeft even stil gelegen omdat de wijnkoelkast kuren had, maar we hebben nu een leenkoelkast en gaan met frisse moed weer verder. Ik weet niet wat het is met mij en blauwschimmel, maar dat wil gewoon niet. Of het schimmelt niet, of het smaakt naar muffe kelder. Dus daar ga ik voorlopig even niks meer mee doen. De witschimmel is door mijn luiheid (heb de noten een nachtje te lang laten weken) spontaan extra lekker geworden, en ik wil de roodschimmel nog twee x echt goed hebben voor hij de verkoop in gaat. Met een beetje geluk zijn die er alletwee de volgende markt. We hebben ook wat geëxperimenteerd met verpakkingen, dus ik hoop snel wat nieuwe kazen (cashewcamembert, cashewchèvre met kruiden, amandelfeta) in de webshop te zetten en dat ik mail als er een batch is.

Foto van ingepakte cashewcamembert, met daarop een sticker die aangeeft dat de kaas op 01/04 is ingepakt.

Verder zijn we druk bezig met het plannen van een verbouwing om de keuken te upgraden en de benedenverdieping zo aan te passen dat we er workshops kunnen geven! We werken ook verder aan het bezorgplan. Ik heb inmiddels een brommerrijbewijs gehaald, er is een tegelzetter en klussende alleskunner langs geweest en we vonden het zuurdesem nu toch wel workshop-waardig. Zo ook de pasta, al wil ik daar nog wat meer mee experimenteren. Dus verwacht in de komende maanden groot nieuws. We gaan niet snel, maar wel heel goed! Ik laat het weten als we weer op Markt om de Hoek staan, want die komt er ook weer aan.

Liefs,
Aster