Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Zus&Zo Under Construction…

Darth Vader once baked cookies. They were a little on the dark side.

Hey! Hier even een monsterlange Zus&Zo update want er is heel veel gebeurd.

Allereerst: de koekjespotten staan in de webshop!! Ze zijn een grote hit onder het testpubliek. Meerdere mensen die zelden of nooit iets bakken, hebben hun eigen koekjes gemaakt. Ik ben supertrots, zowel op het recept als op de dappere bakkers die dit experiment zijn aangegaan en die heerlijke koekjes hebben gebakken. En nu kan iedereen dat dus! Wij vonden ze ook een leuk idee als cadeautje.

Dan een vervolg op de vorige nieuwsbrief: onze leenkoelkast is weer terug naar de showroom en bij ons staat een nieuwe twee-zone wijnkast waarmee ik uitstekende cashew-camembert heb gemaakt. Markt om de Hoek was als altijd weer een succes, maar de camembert kan niet zo goed tegen de warmte, dus we hebben een koelbox aangeschaft voor volgende markten. 9 september zijn we er ook weer te vinden, met extra camembert, kom vooral langs. We gaan goed met deze kaasjes, ik heb er zin in! Volgend doel: huisgefermenteerde mozzarella en parmezaan voor bij een mogelijke pizza-workshop.

Foto van vijf koekjespotten waarmee met de inhoud koekjes gebakken kunnen worden op een betonnen ondergrond.

Tijdens het verder ontwikkelen van de amandelfeta (resultaat: een goed gelukte eerste poging), kreeg ik ineens een eigen woning. Dat betekent dat een paar dingen langzamer gaan dan ik zou willen, maar ook dat we een workshopruimte aan het inrichten zijn en in september van start kunnen met onze eerste workshops! Omdat ik een kamer achterlaat hebben we wat kunnen schuiven, waardoor Zus&Zo de leukste keuken met werkruimte en fermentatielab van Utrecht gaat worden. Tegen die tijd gaan we ook ein-de-lijk eens een schema invoeren met af te halen schimmelkaasjes, maar ik til dat over de zomer in verband met het weer en dat iedereen weg is. Mocht je voor die tijd wanhopig op zoek zijn: mail even. Het kost twee weken, maar ik kan altijd wat maken vanaf een redelijke hoeveelheid.

Dan onze bezorgplannen. Met het huis hebben we wat planning omgegooid, waardoor er dus eerder workshops gaan komen, maar de bezorging waar ik jullie al maanden mee lekker maak volgt wat later. We hebben een advertentie voor een stagiair uitgezet (verspreid ‘m vooral!) en hebben een deadline voor de bezorging: ons 10-jarig jubileum. Als Zus&Zo zijn we pas twee jaar actief, maar daarvoor vijf als Moon’s Organics. En Anemoon kookt in 2019 tien jaar en dat moet gevierd worden. Het is bovendien een redelijke termijn om onszelf een schop onder de kont te geven, hopelijk met hulp van een stagiair mensen te vinden die hierin willen investeren en druk als kleine baasjes door Utrecht te gaan crossen in ons elektrisch gedreven voertuig.

Foto van een artikel in de uitkrant over de beste 5 vegan adressen in Utrecht, met Zus&Zo als 2e.

Kort een laatste nieuwtje: volgens het UITmagazine zijn wij één van de vijf beste vegan adressen in Utrecht. Ik had foto’s doorgestuurd en met iemand gemaild, en was het toen in alle drukte spontaan vergeten. We stonden in een lijst met Oproer, dus ik ben starstruck en het was het een heel goeie tekst over wat we doen, namelijk samen laten zien dat iedereen een zinvolle en smakelijke bijdrage kan leveren aan de maatschappij. The Vegan Gorilla kende ik nog niet (for shame), dus daar gaan we zeker zsm langs.

Dat waren de updates voor nu. Volgende keer iets eerder en dan korter.

Liefs,
Aster