Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Soesjes en social media

Hey Allemaal,

Zus&Zo is op weg naar 100% vaccinatiedichtheid, dus we hopen elkaar voor de zomerstop tenminste 1x in het echte leven te kunnen zien. We hopen ook dat we in september weer veilig met elkaar de keuken in kunnen, en niet dat dat onmogelijk blijkt vanwege een vakantiereis-gerelateerde epsilon of zèta variant.

Achter de schermen was het zoals gebruikelijk druk, maar er zijn weinig foto’s te delen. Onze spannendste kookactie was op dit Italiaanse recept geïnspireerde soesjesdeeg, dus eclairs liggen in het vooruitzicht maar staan nog niet op de foto. Ik verwacht dat dit allemaal wat meer op gang komt als Anemoon weer nieuwe activiteiten gaat ondernemen na de vakantie, want we zijn de afgelopen tijd vooral bezig geweest met het dagelijks bestaan draaiende houden.

Foto van een opengesneden soesje op basis van gluten.

De afteller op Smashing Dishes heeft enorm gelogen. Met name omdat de ontwikkelaar (ahem, hoi allemaal) soms vergeet dat het niet realistisch is om even in je eentje een kookboek te schrijven, een website te bouwen, te leren pottenbakken en een bedrijfje te starten naast een fulltime baan in een pandemie. Ik probeer daar beter in te worden, zowel in de planning als in het vriendelijk zijn voor mezelf als dingen meer tijd kosten dan ik wil. Maar goed nieuws: de layout is af en staat als een huis! Zie hier een voorproefje. Er zit ongeveer net zo veel tijd in als dat het kost om The Nanny op de achtergrond van begin tot eind te kijken. Programmeren is een vak. Wees niet zoals ik, huur een professional in!

Screenprint van de Over Ons pagina van de Smashing Dishes website.

Een werkende layout en een berg bijna-tot-helemaal-affe recepten betekent dat ik de twee aan het integreren ben en dat we na de vakantie live gaan met de eerste recepten en de hulplijn (al kan je je vraag nu ook al mailen, want voor vrienden&collega’s zijn we al jaren een ‘mijn chocoladetaart doet het niet’-vraagbaak).

Foto van Anemoon op de bank met haar haren in de zon. Aster heeft haar arm vast en heeft de foto gemaakt.

Volgende nieuwsbrief moeten we het hebben over de toekomst van Zus&Zo en de vorm die we zullen krijgen. Want dat blijft afhankelijk van hoe het nu verder gaat met de pandemie en vooral ook van Anemoon. De rest is de nieuwe situatie na ruim een jaar echt wel zat, maar Anemoon is gelukkiger dan ooit. Haar leven is rustiger, ze heeft meer tijd voor zichzelf, en twee x koekjes bakken per week vindt ze meer dan genoeg zolang er maar leuke mensen zijn om dat mee te doen (of om een filmpje mee te kijken). 50 koekjes bakken? Onnodige stress en veel te veel werk. Kortom, we moeten nadenken over wat het beste voor haar is en voor ons, en daar nemen we als altijd de zomervakantie voor.

Liefs en geniet van een mooie zomer!
Anemoon, Marienel en Aster