Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Plannen voor 2018!

Foto van een gele sticker op cashew-camembert-papier met informatie over het recept: gekookte noten, witschimmel, extra nat recept.

Het afgelopen jaar was een druk en geweldig jaar voor Zus&Zo en 2018 zal vast nog leuker worden. Anemoon heeft geleerd zelf te scheppen, wegen en schenken en achter deze computer staat winterse zuurkool rustig te fermenteren. We hebben ook veel nieuwe recepten uitgeprobeerd waar we volgend jaar mee verder willen. We zijn onder andere druk bezig om ons taart-assortiment uit te breiden. Daar volgt na de wintervakantie een bericht over als de webshop is geüpdate.

Foto van een stuk vegan quiche met groene groenten op een houten plak.

We stuurden al eerder een nieuwsbrief over kaas en na flink veel recepten uitproberen overstijgt het onze wildste verwachtingen! De verschillende soorten fondue, extra zachte en romige camembert, een heerlijke roodschimmel met gewassen korst die mild maar kazig smaakt, de oude vertrouwde “verse geitenkaas met kruiden” en kompanen zijn geperfectioneerd en goddelijk! Blauwschimmel en harde oudere kazen zijn nog in ontwikkeling. Gesmolten warme camembert uit de oven en een kaaskroket staan ook op de planning. Ik wil nog wel eens kritisch zijn, maar moet nu met enige trots (of schroom) toegeven dat deze kaasjes lekkerder zijn dan al het andere dat ik heb geproefd. Ik kan niet wachten om al deze dingen met jullie te delen! Het verpakken, laten rijpen en op het juiste moment kunnen leveren van de kaasjes is alleen nog een beetje een uitdaging. De kaas laat zich niet haasten en heeft alles van drie dagen tot vijf weken nodig om te rijpen (en dan heeft het weer ook nog invloed). Maar we hebben er wel een plan voor in 2018…

Animated GIF van Wallace, een van de twee hoofdpersonen uit de klei-animatie-serie Wallace & Gromit,waarin hij zijn handen enthousiast heen en weer wiebelt met daaronder de tekst "We'll go somewhere where there's cheese."

Ik kan al een tipje van de sluier oplichten: we zijn aan het uitzoeken of we kunnen bezorgen in Utrecht! Jullie hebben vast overal al de kleine apecars gezien die boodschappen bezorgen. Anemoon is enorm fan van rondrijden in gemotoriseerde voertuigen en ik ben aan het leren over “defensief rijgedrag” en me psychisch aan het voorbereiden op crowdfunding. Als de plannen concreter zijn dan hoor je dat natuurlijk meteen via deze nieuwsbrief. Tot die tijd moeten jullie het doen met het idee dat de twee kleinste en langzaamste veganistische thuiscateraars van Utrecht het allerliefst willen rondrijden in het kleinste en langzaamste karretje dat er bestaat, om producten die belachelijk veel tijd en moeite kosten aan de deur af te leveren. Het leek me een geweldige combinatie, de jaren 50 melkboer maar dan met veganistische hipsters anno nu. Wij kijken dus uit naar wat 2018 ons gaat brengen! Het quiche-model met de goeie bril dat bovenaan deze blogpost staat is Nino. Hij is een geniale bouwer die zich wel wil buigen over hoe je zo’n karretje nu het beste inricht. Allemaal heel spannend.

Foto van het interieur van de kaaskoelkast waarin verschillende kazen liggen te rijpen.

En met deze enorme update, en een overvloed aan foto’s van 2017, wens ik iedereen fijne feestdagen. En alvast een heel gelukkig 2018 van ons allemaal hier…

Liefs,
Aster (ook namens Anemoon en Marienel)