Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Anemoon en George maken crackers!

Deze keer een extra leuke nieuwsbrief, al zeg ik het zelf. Ik heb twee nieuwtjes en een filmpje.

Foto van gepaneerde hapjes van okara, uit en gerookte paprika op een bedje sla.

Om te beginnen hebben we wat nieuwe producten in het assortiment. Wat heerlijke hapjes die zelf thuis gefrituurd of gebakken kunnen worden. Falafel, hapjes van okara (de sojabonenpulp die overblijft bij het maken van sojamelk), kikkerwertentortilla en een nieuwe soort camembert. De falafel is een persoonlijke favoriet voor feestjes en in het weekend en zijn precies en kruidig als dat hoort. De okara-hapjes zijn pittig met gerookte paprika. De “omelet” is een traditioneel Italiaans recept voor een dikke pannenkoek van kikkererwtenmeel met een niet-traditionele aardappel-tomaat-olijvenvulling.

Foto van vier gegrilde belegen cashew-kaasjes om te zien hoe ze gerookt smaken.

Naast de camembert met as die vanaf nu in de webshop te vinden is, hebben we ook geëxperimenteerd met nieuwe soorten kaas. Hier een voorbeeldje van het geslaagde experiment: de gegrilde/gerookte kaas. We hebben een aantal grill-methodes getest en uiteindelijk was direct in de pan veel makkelijker en qua smaak minstens zo lekker als gedoe met een brûlée-brander. Ik heb de afgelopen tijd wat research gedaan over cashewnoten & hoe mens- en milieuvriendelijk ze zijn, en ik zal daar binnenkort een kleine update aan wijden als ik de importeur heb gemaild. In die nieuwsbrief dan ook meer info over de andere soorten kaas die in de maak zijn.

Als uitsmijter stuur ik een filmpje mee van George & Anemoon die samen crackers maken. Als het filmpje niet in je mailbox te zien is, dan kan je de post op de website openen of even op deze link klikken. Het was heel leuk om te filmen en monteren en jullie krijgen weer een heel ander kijkje in de keuken dan de vorige x. Over een tijdje zal ik jullie per film voorstellen aan Leonie, die toevallig deze week met Anemoon op de foto in de oostkrant staat (pagina 3, onder Darth Vader). Maar om te beginnen: George.

Tot snel!
Groetjes,
Aster