Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Hartige- en zoete zaken.

Hallo Allemaal,

De afgelopen tijd hebben we onze werkplek uitgebreid. Een speciale plek voor het maken en rijpen van (noten)kaas, om kombucha te brouwen en kiemen te kweken. Een paar weken geleden gingen Aster en ik naar een workshop ‘vegan cheese’in Amsterdam gegeven door Anderson Santos van Cashewbert uit Berlijn. Bij hem bestellen we altijd onze kaasculturen. leuk om hem live te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Hij had een interessante benadering van notenkaas. Hij begon met de vraag wat zuivelkaas precies is. Kaas wordt gegeten bij speciale gelegenheden samen met anderen ‘geproefd’, denk aan het kaasplankje. Het is dus eigenlijk iets voor speciale gelegenheden, waar je de tijd voor neemt.

Foto van de nieuwe Zus&Zo kaas- & fermenteer-werkplek met onder andere kombucha, kefir, de kaaskoelkast, dehydrator, bokashi-bak, kiem-machine en yoghurtmaker.

Notenkaas staat nog in de kinderschoenen en dat biedt tegelijkertijd heel veel mogelijkheden. Hij deelde met plezier zijn recepten en vertelde over zijn experimenten en nodigde ons uit hetzelfde te doen. Een sympathiek idee, toch? Zo proefden we een cashew-Roquefort van makers uit Parijs die niet van zijn zuivelbroertje te onderscheiden was. Inmiddels staat er in het kooklab een wijnkoelkast waar de nieuwste serie kaasjes in liggen te rijpen. Zoals jullie inmiddels al begrepen hebben is Aster chef hartige zaken bij Zus&Zo. Zij kan jullie binnenkort meer vertellen over de kaasjes.

Foto van verschillende soorten koekjes, onder andere chocolate chip en oatmeal, in gekleurde metalen blikjes.

Moon en ik focussen ons op de Zus&Zo zoete zaken. Ook daar zit ontwikkeling in. Er komen meer bestellingen en dat heeft ons doen besluiten om ons assortiment o.a. uit te gaan breiden met een mooie cheesecake. Daarmee zijn we op dit moment volop aan het experimenteren. Komende winterstop gaan we meer taarten uitproberen om in januari een breder assortiment aan te kunnen bieden. In het huidige assortiment nu al een paar aanpassingen:de citroentaart en chocomoussetaart zijn het lekkerst met een bodem van zandtaartdeeg, dus die gaan we vanaf nu standaard zo leveren.

Tot een volgende keer!
Marienel