Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Zus&Zo filosofie, duurzame jonge 100 en markt!

Hey!

We hebben even gekeken naar het Zus&Zo nieuwsbrief-schema en hebben besloten dat we voortaan 1 update per maand sturen. Scheelt qua drukte in jullie inbox, en dan hebben wij alle tijd om er echt een *update* van te maken.

George, die jullie vorige nieuwsbrief in het filmpje zagen, heeft mij voorgedragen voor de top 100 van duurzame jonge ondernemers.* En nu zit ik bij de laatste 200! Het is deels een jury-ding, deels online stemmen. Ik heb geen social media, maar het zou goed zijn voor Zus&Zo en superfancy staan. Dus voor iedereen die wel social media heeft en ons een warm hart toedraagt: deel, verspreid, al die dingen en stem voor mij op https://dj100.nl/aster-fliers/ #stemDJ100

Foto van twee muffintrays met appel-kruimelcupcakes. De helft heeft al een kruimeltopping, de helft nog niet.

In ander nieuws hebben deze maand ook een beetje moeite gehad met het vinden van de juiste cashewnoten, dus de kaas-experimenten liggen even stil. We zorgen ervoor dat we voor de Markt om de Hoek op 16 juni goed gerijpte camembert klaar hebben liggen voor de liefhebber! En zoals jullie kunnen zien gaat het wél goed met de miso-fermentatie. Over 4 weken tot 2 jaar kan ik updaten of het ook echt goed gelukt is.

Foto van vijf soorten miso die staan te fermenteren: lichte en donkere miso van kikkererwten en sojabonen, en natto miso.

Zus&Zo is de afgelopen maand niet zozeer bezig geweest met toekomstplannen, als wel met nadenken over waarom we doen wat we doen en welke dingen we willen uitbreiden op een niet-financiële manier. Want natuurlijk zijn meer klanten altijd welkom, Anemoons bak-capaciteit groeit nog steeds gestaag. Maar we realiseren ons steeds meer dat het bedrijf-aspect van Zus&Zo een middel is (om met eten goed voor elkaar te zorgen, om te zorgen dat Anemoon zich kan ontwikkelen, om met veel goeie mensen in de keuken te mogen staan en het over eten en milieu en grote levensvragen te hebben), niet het doel. Dat betekent onder andere dat we meer gaan focussen op het redden van de kleine hoeveelheden fruit die voor grotere partijen niet interessant zijn, en dat we gaan werken aan transparantie: over onze ingrediënten, prijzen, verpakkingen/afval en alle andere mogelijke aspecten van ons werk. Maar we zitten nog middenin dat denkproces, dus volgende x meer.

Foto van een bruidstaart met 2 lagen van 3 verdiepingen elk. Het is een naked cake met witte frosting, en rozenblaadjes en hazelnoten als decoratie.

Laatste wetenswaardigheid: ik heb deze maand bij hoge uitzondering een bruidstaart gebakken. Dit was een ééns en letterlijk nooit weer, puur op persoonlijke niet-Zus&Zo-titel, maar de snelle foto leek me wel geschikt voor deze nieuwsbrief.

Tot de volgende!

X
Aster

*vorig jaar zijn we ook voorgedragen door Rutger! Maar het systeem was toen niet online, en we zaten niet bij de laatst 200. Dus poging twee, en laten we wel wezen: ik ben vooral heel ongemakkelijk vereerd dat inmiddels twee mensen besloten hebben om mij aan te melden.