Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Begin van het nieuwe Zus&Zo jaar…

Hallo lieve mensen! Hebben wij een nieuwsbrief voor jullie!

Om te beginnen, onze beste vlog tot nu toe: Anemoon en Leonie bakken glutenvrije crackers. Ik heb genoten van de montage, omdat het een heel helder beeld geeft van wat er nodig is om samen met Anemoon te koken, en omdat Leonie en Anemoon zulke ongelofelijk nette crackers snijden dat ik er spontaan jaloers van werd.

Onze vakantie was hard nodig en goed. We hebben nog een keer gewaterfietst omdat Anemoon het zo’n succes vond, en nu wil ze iedere keer dat we in de stad zijn weer het water op. De foto hieronder is van de eerste keer met Sara en Lucy. Het was geweldig, we hebben ons allemaal enorm vermaakt.

Foto van Anemoon, Sara, Lucy en Aster in een waterfiets naast de werf, van boven genomen.

We hebben ook nagedacht over de zakelijke kant van Zus&Zo en onze toekomstplannen voor 2019-2020. We kunnen nog altijd meer klanten kunnen gebruiken. Vooral meer vaste taart-bestellingen en af en toe een grote order. We blijven een stichting zonder winstoogmerk, dus hoewel meer inkomsten nooit weg zijn, zijn die extra klanten vooral nodig omdat Anemoons bak- en kook-capaciteiten maar blijven groeien. Ik heb deze week het assortiment in de webshop ingeperkt, omdat de taarten als enige écht veel worden besteld en Marienel te druk in de boeken zit om falafel te maken. Ik ben de afgelopen tijd veel bezig geweest met azijn en zuurdesem, maar dat is vooralsnog alleen voor eigen gebruik.

Foto met vijf glazen potjes met verschillende soorten azijn en moeders.

Sonia, van de Amsterdam Business School, doet onderzoek naar kleinschalige sociale ondernemingen (zoals de onze). Ze was mee op het boottochtje om meer te leren over de mensen die in de keuken werken. Haar onderzoek inspireert ons om na te denken over wat groei voor ons betekent, hoe we een grotere impact op de wereld zouden kunnen hebben, en waarom we doen wat we doen. Alles gaat bij ons langzaam, dat is nu eenmaal waar Anemoon toe inspireert. Het zijn open vragen, maar het leek me goed om het hier te delen en jullie kennis te laten maken met Sonia!

Foto van drie mensen op een bood, waaronder Aster aan het roer en Marienel met een broodje.

Ik ga snel aan de slag met nieuwe kaas en heb al wat kleine experimenten af. Nieuwe (vriezer)voorraad volgt, maar dat duurt nog even in verband met het lange rijpen. Ons cashewnoten-probleem lijkt ook opgelost, dus verwacht daar de volgende nieuwsbrief een update over.

Liefs en tot snel!

Aster

Foto van appeltaart met spaakwiel-ontwerp als deksel.

Ps. We hebben bergen appels ingemaakt tot taartvulling, en een losse taart gebakken van verse appels, omdat we twee kisten hebben gekregen! Ze komen uit de achtertuin van de moeder van een vriend en zijn zo onbespoten als maar kan. Inclusief lieveheersbeestjes die in de krat wonen. <3