Leeg wit vlak om issues met de layout van text-posts te voorkomen.

Afscheid van Moon’s Organics

Of ik wil of niet, met enige weemoed kijk ik terug naar het ontstaan van Moon’s Organics. Het begon allemaal toen Anemoon liet zien dat ze interesse had in wat er allemaal in de keuken gebeurde. Ze was gefascineerd door de oven waar iets in ging dat er na een poosje anders uitkwam. Ondertussen werd het lekker warm in de keuken en ging het lekker ruiken. (mijn invulling – sorry). Stap voor stap gingen we onderzoeken hoe Anemoon mee kon doen met het werk in de keuken. Aan de keukentafel met een tweepits elektrisch kookplaatje gingen we aan de slag, kijken wat er mogelijk was.

We ontdekten dat er behoorlijk wat rek in zat, niet in de laatste plaats vanwege het ingenieuze keukengereedschap dat er op de markt is.

We verbouwden tenslotte onze keuken tot een Moon-proof werkplek en kookten twee keer per week soep voor ‘de mannen van de hoek’, een opvang voor ex dak-en thuisloze mensen en dat was fantastisch. Anemoon bracht de soep zelf weg (met hulp uiteraard) en kreeg dan ook de credits voor haar ochtend werk in de keuken. Helaas werd deze ontmoetingsplek wegbezuinigd. Af en toe hadden we een catering, we maakten lunches voor een tandartspraktijk in de buurt, we bakten taart op bestelling. Kortom: we deden ervaring op in wat ons het beste paste.Want in grote neonletters stond er boven dit project dat het moest gaan over zinvol en behapbaar werk voor Anemoon, werk waaraan zij een tastbare bijdrage zou kunnen leveren.

Inmiddels zitten we in nieuw vaarwater: Anemoon heeft een voorkeur voor bakken (de oven fascineerde haar al vanaf het begin) en dankzij de hulp van Starters4Communities is duidelijk geworden dat we willen uitbreiden. Daar gaan we ons de komende tijd ook op richten.